Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pagina laatst bijgewerkt op: 16/05/2019

Geschreven door Stijn Dumon op in de Categorie: Publicaties

De visie op hormonale substitutietherapie tijdens de menopauze is radicaal veranderd sinds de WHI (women’s health initiative) studies. De WHI zette een aantal studies op die de gezondheid van postmenopauzale vrouwen bestudeerde, waarvan 2 RCT's en een epidemiologische studie over de veiligheid van HST. Deze studies hebben voor veel publicaties gezorgd in de laatste tien jaren.

Lees meer
Geschreven door Didier Martens op in de Categorie: Intern nieuws

Huisartsen voelen zich soms onder druk gezet om antibiotica voor te schrijven waar dit niet nodig is. De onafhankelijke artsenbezoekers vertellen u in hun nieuwste presentatie hoe u hiermee kan omgaan.

Lees meer
Geschreven door Didier Martens op in de Categorie: Algemeen nieuws

Het Comité voor de evaluatie van de medische praktijk inzake geneesmiddelen nodigt u van harte uit op de consensusvergadering over “Het rationeel gebruik van de orale anticoagulantia (directe (DOAC) of vitamine K antagonisten (VKA)) in voorkamerfibrillatie (trombo-embolische preventie) en veneuze trombo-embolie (behandeling en secundaire preventie)”.

Ook dit keer stond de wetenschappelijke equipe van vzw Farmaka in voor de opmaak van de voorbereidende literatuurstudie.

Deze consensusvergadering vindt plaats op donderdag 30 november 2017, start om 8.30 u en eindigt rond 17 u. Inschrijven kan via consensus@riziv.fgov.be.

Lees meer
Geschreven door Mandy Duquesne op in de Categorie: Algemeen nieuws

De Rencontres Prescrire in Toulouse hadden dit jaar een breed, maatschappelijk thema: het medicaliseren en “medicatie-seren” van de samenleving. Men bedoelt hiermee dat gedragingen of aspecten van het leven die voordien niet behoorden tot de geneeskunde nu wel een medisch probleem worden – met hopelijk een gepaste oplossing, liefst een geneesmiddel. Farmaka was er ook en brengt verslag uit.

Lees meer

Registreer u en blijf op de hoogte

U wil op de hoogte blijven over onze projecten;

het Formularium (Info), de (e)folia, de trasparantiefiches of onze nieuwe projecten ?

Registreer u hier