Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pagina laatst bijgewerkt op: 16/05/2019

Achter de schermen van een onafhankelijk artsenbezoek...

Geschreven door Mandy Duquesne op in de Categorie: Algemeen nieuws

Al enkele jaren verwelkomen de artsen van het wijkgezondheidscentrum Neptune in Brussel Annick Nonneman, onafhankelijke artsenbezoeker bij Farmaka. Ze hopen hun kennis te updaten tijdens het artsenbezoek van de vzw.

Achter de schermen van een onafhankelijk artsenbezoek...

Eind januari ging Annick Nonneman op bezoek bij de 5 artsen. Deze keer werd het onderwerp “follow-up na het eerste jaar na bariatrische chirurgie” gepresenteerd. "Het voordeel van een bezoek aan een wijkgezondheidscentrum is de sterke interactie. Bovendien is de uitwisseling van ervaringen tussen artsen echt een verrijking."


Het artsenbezoek begint met een presentatie van het onderwerp en eindigt met een gesprek met de artsen. Vragen en discussies volgen elkaar op, het bewijs van de grote interesse in het onderwerp. De artsen ontvangen ten slotte een overzichtsfiche met de kernboodschappen van de presentatie.
"Waarom nodigen we de artsenbezoekers van Farmaka uit naar ons wijkgezondheidscentrum? Gewoon omdat ze onafhankelijk en kritisch zijn, omdat ze hun werk goed doen, maar ook omdat de gebruikte tools, zoals de overzichtsfiches, echt praktisch zijn", vertrouwt Dr. Didier Detournaij ons toe.


De bezochte artsen krijgen niet alleen snel en kosteloos wetenschappelijke informatie op maat van hun eigen praktijk, ze kunnen ook accreditatiepunten verzamelen door het beantwoorden van een online test. Redenen te over om snel een afspraak te maken met één van onze onafhankelijke artsenbezoekers ...

 

Maak nu een afspraak!

Registreer u en blijf op de hoogte

U wil op de hoogte blijven over onze projecten;

het Formularium (Info), de (e)folia, de trasparantiefiches of onze nieuwe projecten ?

Registreer u hier