Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pagina laatst bijgewerkt op: 16/05/2019

VAD en Farmaka delen hun expertise

Geschreven door Jos Neyt op in de Categorie: Algemeen nieuws

Het Vlaams expertisecentrum alcohol en andere drugs (VAD) en vzw Farmaka gaan samenwerken. Op vraag van de Vlaamse overheid wil VAD meer inzetten op misbruik van psychoactieve medicatie. In de eerste fase wordt beroep gedaan op de expertise van Farmaka om een kwaliteitsvol dossier op te maken over slaap- en kalmeermiddelen.

VAD en Farmaka delen hun expertise

VAD is het Vlaams expertisecentrum voor alcohol, illegale drugs, psychoactieve medicatie, gokken en gamen. Ze is de partnerorganisatie van de Vlaamse overheid in het kader van het preventiebeleid van alcohol- en andere drugproblemen. VAD is ook de koepel van de Vlaamse organisaties die werken rond alcohol en andere drugs.

VAD kreeg van de Vlaamse overheid de opdracht om ook meer in te zetten op de psychoactieve medicatie. Deze thematiek werd tot nu toe in het geheel van alcohol- en andere drugproblemen gevat. VAD zet in de periode 2016-2020 extra in om dit thema verder uit te diepen.

De wetenschappelijke equipe van Farmaka volgt de internationale wetenschappelijke literatuur over geneesmiddelen en psychofarmaca systematisch op. Beide organisaties slaan daarom de handen in elkaar om hun expertise te delen. Farmaka zal in de eerste plaats instaan voor de uitwerking van een expertdossier slaap- en kalmeermiddelen. Dat dossier zal de recente wetenschappelijke inzichten verzamelen ten behoeve van de professionele zorgverleners. VAD op haar beurt zal de nodige campagnes ontwikkelen om de bevolking in het algemeen en intermediairs in het bijzonder, deskundiger te maken in het omgaan met de gevaren van psychofarmaca.

Registreer u en blijf op de hoogte

U wil op de hoogte blijven over onze projecten;

het Formularium (Info), de (e)folia, de trasparantiefiches of onze nieuwe projecten ?

Registreer u hier