Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pagina laatst bijgewerkt op: 16/05/2019

Onafhankelijke Artsenbezoekers presenteren diabetes mellitus type 2

Geschreven door Didier Martens op in de Categorie: Intern nieuws

Vanaf juni presenteren onze onafhankelijke artsenbezoekers het tweede deel van onze bezoeken rond diabetes mellitus type 2. Met aandacht voor de aanpak van de cardiovasculaire risicofactoren bij diabetespatiënten door leefstijlaanpassingen, bloeddrukcontrole, behandeling met statines en acetylsalicylzuur.

Onafhankelijke Artsenbezoekers presenteren diabetes mellitus type 2

In de vorige presentatie inzake diabetes, hadden we het over de glycemiecontrole en zijn effecten op de complicaties van diabetes. De documentatie hierover kan u hier terugvinden.

Tijdens dit bezoek zal onze aandacht gericht zijn op de cardiovasculaire preventie bij diabetespatiënten in de vorm van leefstijlaanpassingen en controle van de risicofactoren. Deze multifactoriële aanpak van het cardiovasculair risico bij diabetespatiënten is immers essentieel in het voorkomen van cardiovasculaire complicaties.

Na een discussie van de evaluatie van het individuele cardiovasculaire risico van de diabetespatiënt, worden de belangrijkste aspecten van de cardiovasculaire preventie besproken. We beginnen met de mogelijke leefstijlaanpassingen en gaan vervolgens in op de bloeddrukcontrole.

Welke antihypertensiva zijn aangewezen bij diabetespatiënten? Welke gegevens hebben we over de optimale bloeddrukstreefwaarden? De controverse rond lipidenstreefwaarden wordt uitgediept en de indicaties voor behandeling met statines besproken. Tot slot wordt uitgezocht welke patiënten nood hebben aan een behandeling met acetylsalicylzuur.

Bekijk de presentatie en leave-behind over diabetes melitus type 2.

Registreer u en blijf op de hoogte

U wil op de hoogte blijven over onze projecten;

het Formularium (Info), de (e)folia, de trasparantiefiches of onze nieuwe projecten ?

Registreer u hier