Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pagina laatst bijgewerkt op: 16/05/2019

Gecommentarieerd Geneesmiddelenrepertorium via smartphone en tablet

Geschreven door Jos Neyt op in de Categorie: Algemeen nieuws

Het Belgisch Centrum voor Farmacotherapeutische Informatie (BCFI, vzw) heeft een mobiele applicatie ontwikkeld voor smartphone en tablet die de inhoud van het Gecommentarieerd Geneesmiddelenrepertorium (Repertorium) ontsluit.

In 2013 bevroeg het BCFI de artsen, apothekers, studenten en verpleegkundigen. Uit deze enquête bleek er een duidelijke vraag te zijn naar een dergelijke applicatie.

Gecommentarieerd Geneesmiddelenrepertorium via smartphone en tablet

De applicatie is zowel voor Androïd (reeds beschikbaar) als IOS (Apple; voorzien voor de week van 16/02/15) gratis ter beschikking via de respectievelijke “stores” (zoeken op “bcfi” of “geneesmiddelenrepertorium”).

Er zal een automatische maandelijkse update gebeuren en de applicatie kan offline gebruikt worden.

In de nabije toekomst mag u een uitbreiding verwachten van de mogelijkheden: het raadplegen van prijsvergelijkingstabellen, het raadplegen van de VOS-groepen voor het voorschrijven op stofnaam, het raadplegen van de patiëntenbijsluiter en de Samenvatting van de Kenmerken van het Product (SKP) …

Op deze manier kan de professionele gebruiker de feitelijke en de inhoudelijke informatie die het BCFI levert niet alleen via de papieren versie of via de website www.bcfi.be raadplegen, maar nu dus ook via een applicatie voor smartphone en tablet.

Het Gecommentarieerd Geneesmiddelenrepertorium is internationaal gezien een vrij unieke bron van geneesmiddeleninformatie.

U vindt hier op één plaats zowel de reglementaire gegevens (bv. voorschriftplicht, attesten voor hoofdstuk IV geneesmiddelen, goedkope geneesmiddelengroepen) als feitelijke informatie (bv. prijs, terugbetaling) nodig voor bijvoorbeeld het geneesmiddelenvoorschrift. En deze informatie is bovendien aangevuld met een redactioneel commentaar en een situering die op wetenschappelijke evidentie gebaseerd is.

Registreer u en blijf op de hoogte

U wil op de hoogte blijven over onze projecten;

het Formularium (Info), de (e)folia, de trasparantiefiches of onze nieuwe projecten ?

Registreer u hier