Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pagina laatst bijgewerkt op: 16/05/2019

Chronische nierinsufficiëntie

Geschreven door Jos Neyt op in de Categorie: Algemeen nieuws

Onze onafhankelijke artsenbezoekers presenteren vanaf eind oktober een nieuw thema: nierinsufficiëntie. In dit thema bespreken we de screening naar nierinsufficiëntie en hoe progressie voorkomen kan worden. Er wordt ingegaan op de cardiovasculaire preventie en de voorzorgsmaatregelen bij het gebruik van bepaalde geneesmiddelen.

Chronische nierinsufficiëntie

Nierinsufficiëntie is een frequent probleem waarmee de huisarts geconfronteerd wordt. De zorg lijkt complex, doordat nierinsufficiënte patiënten vaak co-morbiditeiten hebben zoals diabetes, hypertensie, cardiovasculaire aandoeningen... Bovendien zijn er heel wat geneesmiddelen waarvan de dosis moet worden aangepast.

Op basis van de recente richtlijnen bespreken we bij wie en hoe er gescreend moet worden naar nierinsufficiëntie. We gaan dieper in op de preventie van progressie van nierinsufficiëntie en laten hierbij de studies rond RAAS-inhibitie, bloeddrukcontrole en glycemiecontrole aan bod komen. We reiken voorzorgsmaatregelen aan bij het voorschrijven van geneesmiddelen bij deze patiëntengroep en onderzoeken het cardiovasculaire risico van deze patiënten.

Onze wetenschappers maakten een samenvatting en analyse  van de baten en risico’s. Daarvoor baseren ze zich op de analyse van de pertinente onderzoeksresultaten uit de EBM literatuur.
Onze artsenbezoekers vatten het voor de huisartsen samen in een heldere presentatie. U krijgt niet alleen een duidelijke toelichting. We beantwoorden graag uw kritische vragen en opmerkingen tijdens een gratis en persoonlijk bezoek aan uw praktijk.

Aarzel niet om een afspraak te maken met onze regionale onafhankelijke artsenbezoeker.

Klik hier voor de presentatie en de overzichtsfiche.

Registreer u en blijf op de hoogte

U wil op de hoogte blijven over onze projecten;

het Formularium (Info), de (e)folia, de trasparantiefiches of onze nieuwe projecten ?

Registreer u hier