Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pagina laatst bijgewerkt op: 16/05/2019

Angststoornissen

Geschreven door Jos Neyt op in de Categorie: Publicaties

Vanaf eind februari presenteren onze onafhankelijke artsenbezoekers een nieuw thema in het kader van de huisartsenvoorlichting. Dit keer wordt ingegaan op drie vaak voorkomende angststoornissen: veralgemeende angststoornis, fobie en paniekstoornis.

Angststoornissen

Onze onafhankelijke artsenbezoekers bieden vanaf 23 februari een voorlichting aan huisartsen over een nieuw thema: Angststoornissen.

Drie vaak voorkomende angststoornissen zijn veralgemeende angststoornis, fobie en paniekstoornis. We onderzoeken welke behandelingen werkzaam blijken bij volwassenen met deze stoornissen? Daarbij komt zowel de medicamenteuze behandeling als de cognitieve gedragstherapie aan bod. We bespreken ook hoe de behandelingen zich onderling verhouden en wat is geweten over hun veiligheid?

Onze wetenschappers maakten een samenvatting en analyse  van de baten en risico’s. Daarvoor baseren ze zich op de analyse van de pertinente onderzoeksresultaten uit de EBM literatuur.

Onze artsenbezoekers vatten het voor de huisartsen samen in een heldere presentatie. U krijgt niet alleen een duidelijke toelichting. We beantwoorden graag uw kritische vragen en opmerkingen tijdens een gratis en persoonlijk bezoek aan uw praktijk.

Aarzel niet om een afspraak te maken met onze regionale onafhankelijke artsenbezoeker.

Klik hier voor de presentatie en de overzichtsfiche.

Registreer u en blijf op de hoogte

U wil op de hoogte blijven over onze projecten;

het Formularium (Info), de (e)folia, de trasparantiefiches of onze nieuwe projecten ?

Registreer u hier